Aktiviteter i det fri

Gratangen har fantastiske opplevelser som venter på deg, både for påfyll til kropp og sinn!

Nedenfor finner du noen flotte forslag til hvilke eventyr du kan begi deg ut på når du besøker hotellet vårt:

Samisk kultur

Bli med på en intim lavvo seremoni med samer. Her vil du få en introduksjon til samisk språk, kultur og tradisjoner fra en ekte samisk sjaman. Urfolket i Norge har mange kloke innspill og komme med, og det er spennende å møte noen fra folkeslaget som har vært bosatt i nord i hele 12 000 år. Bli drevet bort med fortryllende joik og omfavne den samiske kulturen!

Nordnorsk båtmuseum

På Nordnorsk båtmuseum vil du kunne se en unik samling av nordlandsbåter. De har også sin egen museumsbutikk og en kafè med nydelig fiskesuppe og velsmakende kaffe og kake – så her kan man kose seg lenge. Dersom du ønsker litt aktivitet, kan du leie kajakk her og begi deg ut i Gratangsfjorden på egenhånd.

Ut på tur, aldri sur

Det finnes et stort nettverk av turstier, som stammer fra 1930-tallet. Helt siden den gang har fjellene rundt Gratangen vært ettertraktet, og tilbyr flotte turområder hele året. På vinteren tar man ski på beina og kommer seg rundt de utallige lysløypene og behagelige skibakkene, og på sommerstid kan man gå til fots eller benytte seg av en terrengsykkel i naturen. Det er moro og enkelt å leke i naturen i Gratangen – og den byr på noe for alle aldre!

Biltur rundt Troms

Dersom du har bil med deg, kan du oppleve den flotte kystkulturveien. Langs veien som strekker seg langs kysten av Nord-Norge, får du være med på utallige opplevelser: alt fra å utforske grotter til å besøke museum som viser deg historie fra en svunnen tid, samiske bosetninger som holder sine tradisjoner nær, og ikke minst: vakker natur så langt øyet kan se!