Bo på gården

Ønsker du en annerledes overnattingsopplevelse når du besøker Gratangsfjellet? Da kan gårdsbruket Stall Holtås være noe for deg. De byr på interessante opplevelser med dyr i fokus, da spesielt hester. Stall Holtås har både hester, hunder og høner, i tillegg til en flott utleiebolig for turister og besøkende.

Overnattingshuset kalles «Blåhuset», og består av fem rom med mulighet for 23 gjester. Man får velge mellom køyesenger og familiesenger, og er man ekstra heldig, er en annen gruppe også booket inn på samme tid – her kan man finne venner for livet.

Huset er vel utstyrt med to bad, myke madrasser og Internett. Det er som et hjem hjemmefra, og du vil garantert finne komfort og avspenning på den ellers travle gården.

På hesteryggen

Stig opp på hesteryggen og opplev Gratangens omgivelser fra et nytt perspektiv – enten det er et helgekurs med ridning, en lengre rideleir eller bare en liten ridetur under et kort visitt.

Lapphaugen turiststasjon

I samarbeid med Lapphaugen turiststasjon tilbyr Stall Holtås avslappende kanoturer, tur på truger og isfiske i den flotte naturen rundt gårdsbruket. Etter en lang dag ute på tur, kan du slappe av på gården og nyte utsikten fra huset: der har du flott panoramautsikt til både nordlys og midnattssol, avhengig av sesong.

Polarparken

Det er ikke lange veien til den berømte Polarparken fra Stall Holtås. Der kan du hilse på nordlige dyr; blant annet ulv, elg, gaupe, hjort, moskus, reinsdyr, bjørn og jerv. Polarparken er den nordligste dyreparken i verden, og er absolutt verdt et besøk dersom man er interessert i dyr.

Nyt dagene og lad batteriene

Utforsk nærområdet rundt gården, som består av et nettverk av turstier. I skogen kan du finne både sopp og bær, eller bestige flotte fjell med godt merkede ruter. Det viktigste er at du får ladet opp batteriene dine og føle friheten av Gratangsfjellet, i ditt eget tempo.