Naturlige omgivelser

Det er takket være åpningen av det som en gang ble kalt den «Store Innlandsvei» i 1924 at Gratangsfjellet og nærliggende området endelig ble plassert på kartet. Det vakre, naturlige området ble fort populært, og i 1928 ble Gratangen turiststasjon åpnet. Endelig var dette et tilgjengelig område, og menneskene kom både nært og fjernt fra for å oppleve naturen rundt. Turiststasjonen, som populært ble kalt «Turisten», er fjellhotellet.

Gratangen var den gang et reisemål ‘alle’ i Narvik ønsket seg til, og den dag i dag er Nord-Norge ikke bare et lokalt reisemål, men et sted hele verden ønsker seg til – både på sommerstid og vinterstid.

En helårsdestinasjon

Sommeren er preget av den berømte midnattssolen, og man får en ubeskrivelig energi fra solens mange timer over horisonten. I Narvik-regionen får du se midnattssol fra mai til juli. Det er en severdighet man absolutt bør oppleve i løpet av livet, og er man spesielt heldig, er været varmt og godt. Da er det bare å nyte de lange timene, og føle på alt naturen har å by på – døgnet rundt.

Vintermånedene kommer med noe av det flotteste nordlyset man kan tenke seg: himmelen stråler av dansende farger, og det er oftest helt klart på himmelen i dette området. Et liveshow man sent vil glemme, og som mennesker fra hele verden ønsker å se! Kombiner nordlystitting med en samisk seremoni, og du har fått full pakke.

Ut på tur, aldri sur

Helt siden 1930-tallet ble det lagt opp fantastiske turstier i området rundt Gratangsfjellet, hvor man kan ta beina fatt, slenge seg på en terrengsykkel eller spenne ski på beina og utforske. Med litt niste og en god tursekk, vil turen bli en drøm. Dersom du heller ønsker et avbrekk med hjemmelaget mat, tilbyr både Nordnorsk Båtmuseum og nærliggende gårdsbruk og hoteller nydelige retter som passer fint til en lang dag ute. Enten du søker en lang eller kort tur, har Gratangsfjellet noe som passer for akkurat deg!